прегрејаомисемозак

За ђаке и родитеље, предаваче и учитеље…аутор Весна Шкара

ЕДУКАЦИЈА „ТИЈАНА КЛИК“ О ПРАВИЛНОМ КОРИШЋЕЊУ ИНТЕРНЕТА

на 18. новембра 2015.

 У ОШ „Петар Петровић Његош“ Зрењанин,  едукација „Тијана клик“  ће бити одржана 27.11.2015.  

Организатор: „Фондација Тијана Јурић“ Суботица

Термин за ученике 7. разреда је 11 : 35 – 13 : 10

Термин за ученике 8. разреда је 13 : 30 – 15 : 05

Термин за родитеље и просветне раднике наше школе је 18 часова.                                                                                    

Овим путем обавештавамо и позивамо све заинтересоване родитеље наше школе, наравно и запослене да присуствују овој едукацији.

Детаљније:

Едукација „Тијана клик“ о правилном коришћењу интернета пројекат је намењен превасходно ученицима виших разреда основне школе, родитељима и просветним радницима са намером да се те циљне групе практично науче исправном понашању на интернету и друштвеним мрежама, и информишу о начинима њихове злоупотребе.

Едукација „Тијана клик“ одржана је током пролећа у Новом Саду, Сремској Каменици, Бачком Брестовцу и Суботици,    а у новој сезони која је почела у септембру, одржали смо је поново у Суботици, затим Бачкој Тополи, Инђији, Сомбору  и Лозници. Интересовање је изузетно и до краја године имамо још десетак градова на списку, међу којима је и  Зрењанин.

Пројекат „Тијана клик“ реализују „Фондација Тијана Јурић“ (Суботица), Центар за превенцију девијантног понашања код младих „Target” (Нови Сад) и SECIT security (Београд).

Реализујемо две врсте едукација – једну намењену ученицима виших разреда основних школа, и другу намењену родитељима и просветним радницима.

Едукације говоре о безбедном коришћењу интернета и његовој злоупотреби од стране малолетника тако и о злоупотреби интернета над малолетницима какве су онлајн насиље, вршњачко насиље, крађа личних података и идентитета, секте, предатори-педофили, порнографија. Криминолог Биљана Кикић Грујић, оснивач центра „Target” и представник онлајн механизма „Net patrola“, главни је предавач ових едукација. Своје дугогодишње искуство у бављењу интернетом ефектно излаже, врло отворено упозоравајући младе на опасности које вребају на интернету. Једном од најопаснијих злоупотреба сматра се „онлајн завођење“ односно педофилија, која је у значајној мери заступљена управо у Војводини.

На едукацији ће говорити и Игор Јурић, отац трагично настрадале девојчице Тијане Јурић по којој је у августу 2015. донет Тијанин закон.      

                                                                                    Путем следећих линкова можете добити детаљнији увид о едукацијама.                                                                                                 http://tijana.rs/sr_za_tijanu.php?strana=sr_edukacija&id=275
http://tijana.rs/sr_za_tijanu.php?strana=sr_edukacija&id=267
http://tijana.rs/sr_za_tijanu.php?strana=sr_edukacija&id=172
http://tijana.rs/sr_za_tijanu.php?strana=sr_edukacija&id=280      

На едукацијама у Зрењанину очекујемо интерактивно учешће ученика, али и родитеља и просветних радника. Желимо да  искористите ову прилику да заједно поразговарамо о вршњачком насиљу и осталним актуелним темама.                                                                             

Тим „Фондације Тијане Јурић“ Вам је на располагању.        

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: