прегрејаомисемозак

За ђаке и родитеље, предаваче и учитеље…аутор Весна Шкара

Dečja nedelja 2014.

на 17. октобра 2014.

dečja2014

Svake godine, pa i ove obeležili smo Dečju nedelju.

Prvo smo crtali za likovni konkurs u našoj školi, a na temu ovogodišnje Dečje nedelje.

U našoj školi održava se mnogo aktivnosti, za koje se i zna i ne zna, ali ima nas koji radimo na transparentnosti i trudimo se da blagovremeno (što za mene sad i nije obeležje, jer pišem o protekloj nedelji) prikažemo aktivnosti u našoj školi, zagrebemo, makar tren, jer su ovo ipak aktivnosti u mom odeljenju.

Ovo je retrospektiva aktivnosti u kojima su učestvovali učenici mog odeljenja, ali i ….

Ponedeljak, 6. oktobar 2014. dogovorena je vršnjačka edukacija u okviru koje su učenice VIII razreda Aleksandra Kostić i Stojkov Snežana održale čas matematke , nastavna jedinica: Brojevna poluprava prirodnih brojeva.

Učenici su aktivno učestvovali u razgovoru, a na kraju časa su dobili i prigodne poklone: bombone i raspored časova ili tablicu množenja.

HVALA UČENIČKOM PARLAMENTU , UČENICAMA VIII RAZREDA I SARADNJI SA NJIMA!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Utorak, 7. oktobar 2014. bio je rezervisan za međuodeljensku saradnju izmeđuodeljenja IV-7 ( učiteljica Tanja Čihorić Šerfeze) i IV – 6 (učiteljica Vesna Škara). Mi smo išli u goste našim drugarima iz IV-7 , a tamo nas je čekalo malo eksperimentisanja sa mamom Vesnom Čvorović koja nam je pričala o indikatorima. Naime, ona je profesor u srednjoj hemijskoj školi „Uroš Predić“ u Zrenjaninu i uvek je raspoložena da  predmet koji predaje, a to je hemija, približi i učenicima mlađeg školskog uzrasta kao što smo mi.

Pažljivo smo slušali i gledali njeno predavanje, a posle smo i mi eksperimentisali prema njenim uputsvima sa lakmus hartijom. Ovo je bilo veliko i veoma upečatljivo iskustvo za sve nas. Uživali smo u druženju sa našim drugarima, a zajedno smo nešto i naučili.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Sreda, 8. oktobar: u goste nam dolaze učenice, ma zamislite opet iz VIIIrazreda, (nastavnica Stanislava Bandulj),  da nam pričaju o električnoj provodljivosti, o provodnicima i izolatorima. Mi smo to učili proletos u III razredu. Naravno, bili su u pitanju eksperimenti, koje smo svi isprobali. Vidite vi kako nastava može biti zanimljiva!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ovo je bio i „Dan lepih reči“ u školi, pisali smo na ceduljicama i prosledili Vršnjačkom timu škole koji je prosledi svima koji su taj dan bili u školi, da dobiju neku lepu poruku od nas đaka!

Četvrtak, 9. oktobar 2014. godine, bio je izuzetan dan za nas učenike četvrtog razreda. Trebalo je da idemo u Kulturni centar i gledamo 3D projekciju filma „Putovanje u OZ“.

Ono što je najzanimljivije je to što smo išli peške od škole do Kulturnog centra, što smo tada shvatili koliko nas je mnogo i koliko je dugačka kolona nas „četvrtaka“. Lep dan za šetnju pored jezera i lepo druženje sa drugarima. Stigli smo u bioskop Kulturnog centra i sa nestrpljenjem očekivali početak filma.

Malo nas je razočaralo što baš i nije 3D (zbog naočara ili ne znam već čega…dogodio se neki propusttipa „deca nisu znala da stave naočare kako treba“ pa kad nisu što ne održaste predavanje?!), ali smo se svi lepo proveli u šetnji pored jezera. To je bio doživljaj, o filmu se nije toliko pričalo koliko o druženju, labudovima na jezeru, kornjačama… Možda ipak, da u dogledno vreme razmišljamo samo na temu šetnje gradom da nam učenici budu srećni i zadovoljni? No, to neka bude tema nekog drugog puta.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Petak, 10. oktobar 2014. je bio rezervisan za mađuodeljenjsku saradnju i saradnju sa roditeljima. Naime, opet smo se družili sa IV- 7 i učiteljicom Tanjom Čihorić Šerfeze.  Išli smo u medijateku, gde nam je mama Danijela Radulović, diplomirani tehnolog pričala o namirnicama koje jedemo. Priča je bila usmerena na korisne – zdrave namirnice, a i one druge koje jedemo, a baš i nije preporučljivo da ih jedemo previše.

Tema je bila o margarinu i da je,zbog njegovog  sastava zdraviji za upotrebu puter – maslac koji je prirodniji i zdraviji. Spomenute su paštete i viršle koje koristimo u ishrani, a da zbog aditiva u svom sastavu i drugih primesa ne treba da često budu u ishrani. Zboh svih veštačkih sastojaka koje sadrže današnje namirnice, treba biti oprezan u odabiru istih i napraviti sebi i svojoj porodici svakako kvalitetan, ali i zdrav obrok.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

HVALA SVIMA KOJI SU NAM ULEPŠALI OVU NEDELJU I KOJI SU POMOGLI DA DEČJU NEDELJU ŠTO KORISNIJE ISPUNIMO!

Učenici IV- 6 i učiteljica Vesna Škara 🙂

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: