прегрејаомисемозак

За ђаке и родитеље, предаваче и учитеље…аутор Весна Шкара

ЗА ПОЧЕТАК

на 2. септембра 2013.

Данашњи дан нам је протекао веома радно и био је прекратак за све оно што су ученици мени имали да испричају, а наравно и ја њима.

Некоме је распуст био кратак, некоме дуг, неко би волео да је још мало потрајао, неко се одморио, неко још увек није…. Различити су утисци о распусту, али да вам право кажем, по ђацима се види да су свежији, одморни, спремни за акцију и трећи разред.

ЈОШ ЈЕДНОМ СВИМА ЖЕЛИМ СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!

Шта би требало да знате, поштовани родитељи пре него што буде родитељски састанак? Укратко ћу објаснити.

Данас смо поделили уџбенике за трећи разред. Уџбеници су наслеђени од претходне генерације, а радне свеске су нове. Моја препорука је да се обавезно умотају у најобичнији увијач (провидни) и да се налепница са именом и презименом ученика налепи на увијач. Тако ћемо боље сачувати уџбенике, јер ће их наследити догодине други ђаци.

Уџбеник и радна свеска за ликовну културу су у орману, да не би ученицима представљали „отежавајућу“ обавезу. Свакако ћемо их користити искључиво на часовима ликовне културе.

Уџбеник и вежбанку из математике ученици НЕ ТРЕБА да доносе ове недеље, све док ја то не кажем, јер обнављамо градиво другог разреда, а у уџбеницима је одмах градиво за трећи разред. Вежбаћемо на припремљеном материјалу, а тако ће задатке деца добијати и за домаћи.

За српски језик нека понесу Читанку и свеску на широке линије.

Уџбеници који су мало више похабани, молим вас или излепите ви код куће, а ако не стигнете, излепићемо нешто и у школи.

Наравно, на родитељском састанку ћете опет потписати реверсе за уџбенике и добити један примерак, а раздужујете се на крају школске године. То већ знате, исто као и за други разред.

Ове недеље ћемо имати 4 часа сваки дан.

Молим вас да своју децу испратите и дочекате  испред великог улаза и да поштујете кућни ред школе.

Учионица нам се налази у поткровљу, те није згодно улазити до учионице. Немојте то радити, они су сад велики и нећу ја бити увек у учионици.

Индивидуални разговори остају у истим терминима: уторак 2. час од 14 и 15 до 15 часова и четвртком 4. час од 16 и15 до 17 часова.

За родитељски састанак планирајте да ће бити следеће недеље, кад смо поподне у школи. Сачекаћете у холу, а одвешћу и вас до наше учионице.

За почетак толико. Ха, па није ни тако мало! 🙂

Знате где ме можете наћи и обавестити о нечему што је везано за ваше дете.

Надам се и ове године доброј сарадњи са свима вама, као и досад, јер без добре сарадње и комуникације између нас нема ни успешног рада ни напредовања у учењу.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: