прегрејаомисемозак

За ђаке и родитеље, предаваче и учитеље…аутор Весна Шкара

А какве кућне љубимце имате?

на 16. маја 2012.

Мој љубимац или мој кућни љубимац

Какве кућне љубимце имају ученици и како су их описали –  прочитајте па ћете сазнати. 🙂

Мој љубимац је пас. Он се зове Френки. Длака му је сјајна црне и жуте боје. Френки живи у боксу. Ја га храним псећом храном и хлебом. Сваки дан му сипам свежу воду, играм се са њим и четкам му длаку.

У слободно време га шетам на поводцу.

Сандра

                Ја волим да се играм са мацама: Микијем и Ларом. Мало гребу, мало преду и играмо се. Малко их храним и мазим. Јако их волим. Имају нежну длаку и лепе су. Имају лепе очи. Веома ми је лепо са љубимцима.

Тијана

Мој  кућни љубимац је пас. Зове се Раша. Велик је, има дугу белу длаку и лепу њушку. Има своју кућицу у боксу. Храним га храном за псе. Бринем да увек има воде. Уживам док га мазим и играм се са њим.

Никола

Моја куца се зове Мима. Њена раса је шарпланинац. Она је крупна и има сиво – зелено крзно. Моја куца живи код бабе и деде у Е. Она се храни храном за псе.

Ја је четкам, пуштам је из бокса и играм се с њом. Шетам свог љубимца и тако проводим време с њим.

Ања

Моја омиљена животиња је пас. Мој пас се зове Роки. Мој љубимац је крупан и црне боје. Он живи у дворишту мога деде. Храним га месом и хлебом. Мазим га и играм се са њим. Проводим  време  са њим тако што се лепо играмо.

С.

Мој љубимац Руни

Мој љубимац је пас. Он се зове Руни. Руни је црне боје, мали је и  несташан. Он живи на селу у малој дрвеној кућици. Волим да га храним костима и месом. Доста се играм са њим, храним га и волим. Са Рунијем волим да проводим време у шетњи и игри.

Оги

Мој кућни љубимац је куца. Он се зове Шпиро. Има црну длаку, има мале уши и спада у расу пулина. Он живи на башти и чува овце. Храним га са костима, месом и водом. Храним га, водим га у шетњу. Мазим га, дајем му играчке.

Јана

Мој љубимац је пас. Зове се Бенџи. Има велику  густу длаку, сиве је боје. Живи у селу код мога ујака. Храним га млеком, месом и костима. Купам га, храним и изводим у шетњу. Време проводим тако што се играм са њим.

Елма

Кућни љубимац ми је пас. Он се зове Џеки. Мој пас је златни ретривер. Он има дугу длаку. Живи у боксу. Највише воли да једе месо. Редовно му чистим бокс. Мог пса водим у шетњу.

Алекса

Мој љубимац  је мачка. Она се зове Перлица. Има сиву длаку и зелене очи. Она живи код мог деде. Храним је млеком и храном за мачке. Моја маца има кућицу за маце. Јуримо се и мазимо.

Лола

Мој кућни љубимац је корњача. Зове се Тачкица. Има на глави шаре, оштре канџе и тврд оклоп. Живи у акваријуму. Храни се рачићима и својим смокијем. Чистим је сваки дан и чистим њен акваријум. Убацујем јој нову воду и посматрам шта ради.

Урош

Мој кућни љубимац је преслатка куца Рекс.

Рекс има дугу белу длаку, мале уши и дугачак реп. Живи у боксу у којем се налази  кућица  за псе. Воли да једе месо и грануле. Рекс воли децу и пресрећан је када јурца по дворишту, а воли да играмо жмурке.

Јаца

Advertisements

2 responses to “А какве кућне љубимце имате?

  1. djurdjicadjogovic каже:

    Zar nisu divna nasa deca! I kao djaci nam jako lepo napreduju!

  2. pregrejaomisemozak каже:

    Драго ми је да тако мислите. И моје мишљење је такво. Сад „хватамо финиш“ , а кад дође распуст онда можемо и да одморимо… 🙂

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: