прегрејаомисемозак

За ђаке и родитеље, предаваче и учитеље…аутор Весна Шкара

ШКОЛА БУДУЋНОСТИ – Е- алати у настави

Ову страну посвећујем мојим електронским семинарима на којима сам много научила и унапредила своје знање и рад.

Тренутно сам на још једном занимљивом електронском семинару који нуди одређене електронске алате који могу допринети унапређивању наставе.

Настава треба да буде занимљива и квалитетна, доступна данашњим генерацијама. Окружени бојама, брзим начином живљења, ученици данас нису као раније. Смањена им је пажња и концентрација, те стога треба изналазити нове путеве који воде до њих самих.

Схвативши ово, решила сам да се ја њима приближим презентујући наставу кроз разне нове облике и методе рада.

И на овом семинару сам да бих научила још понешто. И јесам.

Са неким програмима сам се већ сусрела, а са неким  е-алатима нисам. Волим да пробам и применим у настави увек нешто ново.

Дивим се колегама и колегиницама који су испред мене у овом свету и праве дивне и квалитетне презентације и материјале које објављују и безрезервно увек желе да помогну ономе ко жели научити још.

Поборник сам доживотног учења и мој живот креирам према томе.

Но, да не дужим више, на овој страни ћу објавити моје досадашње радове на овом семинару, а на њој ћу наставити да објављујем и будуће моје радове.

Моја прва електронска књига у програму Joomag:

http://joom.ag/uZSX

За ову електроснску књигу кориштени су садржаји са: http://www.youtube.com/watch?v=NWyckG7srv4, са мог блога, са сајта учитеља Топлице: https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&sqi=2&ved=0CFAQFjAI&url=https%3A%2F%2Fuciteljtoplica.files.wordpress.com%2F2012%2F04%2Ftp_kruzenje-vode-u-prirodi.pps&ei=LkBsUsneCKqe4gSHzoHADQ&usg=AFQjCNGSJD3RnMhdKQDUncFJR29-YZnOow&sig2=hEw8-ihKpfC7hQEDmNNSWg&bvm=bv.55123115,d.bGE).

Joomag ми се допао јер је врло једноставан за реализацију разних идеја. Има  могућност креирања и електронског часописа који ћу ускоро направити и објавити на овој страни.

Уживала сам испробавајући све могућности.

Мој стрип у програму Bitstrips:

Ljutito_meče

Приметили сте да моје мече није мече. Једина моја замерка да поред свих ликова који су понуђени и оних које можете креирати сами, нема могућности да нацртам животињу.

Али, видели сте  и сами да песма може да се пренесе и на децу, те је стога и занимљиво презентовати је на овај, неуобичајени начин.

Иначе, ово је један занимљив е- алат и за веома кратко време успете да направите стрип. Наравно ако пред собом имате јасну идеју шта ћете приказати, руковање алатом не представља никакав проблем.

Моје ликове сам искреирала за 15-так минута. Уживала сам играјући се.

Нисам се први пут сусрела са стрипом у настави, већ сам имала искуства са програмом ToonDoo и у њему правила стрипове које сам користила на часовима. Ево једне такве презентације:

čas matematike

Мени је више  била примамљива анимација, али нема могућност српског језика. Но, ускоро ћу испробати и овај алат и наравно, поделићу са вама.

Укратко, то би било моје виђење  разбијања монотоне класичне наставе и једног од многих видова увођења иновација у настави, да би она била занимљивија ученицима.

Ови е- алати могу лако да пробуде креативност и самих ученика и да они буду активни део тима за креирање књига, одељенског часописа, стрипова из школског живота…

Advertisements

One response to “ШКОЛА БУДУЋНОСТИ – Е- алати у настави

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: